Een bijzondere innovatieve invalshoek!

Het originele kernteam van TEDxRoermond heeft na vier edities geen tijd en ruimte meer om de organisatie van een nieuw TEDx event neer te zetten. Hierdoor is TEDxRoermond op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om TEDxRoermond wel te behouden binnen de stad Roermond. 


Mike van Rijswijk (TEDxRoermond) en Mark van de Mortel (ROER College Schöndeln) hebben elkaar gevonden in de gedeelde visie van de potentie en de mogelijkheden wat een internationaal event als TEDxRoermond te bieden heeft voor de jeugd van Roermond. 


Na een aantal oriënterende gesprekken zagen ze een bijzondere synergie als deze twee organisaties zich zouden samenpakken. ROER College Schöndeln heeft veel faciliteiten in eigen huis waar TEDxRoermond afhankelijk van is. Maar ook de pijlers waar ROER College Schöndeln zich op richt op het gebied van het onderwijs sluit naadloos aan bij de TED-gedachte die nodig is om een dergelijke organisatie op te tuigen. De doorslag van deze samenwerking was de constatering dat als we dit onderdeel maken van het onderwijs dat de kansen, ervaringen, internationale contacten, saamhorigheid voor de jeugd van Roermond een enorme verrijking zou kunnen zijn voor hun toekomstige leven na ROER College Schöndeln.


TEDxRoermond & ROER College Schöndeln bundelen hun krachten waardoor er een bijzondere innovatieve invalshoek onstaat binnen het onderwijs in Roermond!

VOLG ONS