Bert Schmitz

“CHRONOS, KAIROS AND IDENTITY-FREE SPACE”

—–
Bert Schmitz studied clinical Psychology  (Msc) and works as a psychotherapist and a Rolfer.

He studied in Amsterdam and the USA. He developed “bodymindfulness”, a holistic and integrative approach to consciousness, using the bodymind as our tool and our heritage, which he teaches in Seminars, in events on location( Tuscany, Swiss Alps) and on the workplace for stressreduction. He presents his work in talks

Bert lives in Italy -Florence and works also in Switzerland, currently also in the Netherlands (Roermond). His work and life is based on a life long passion for exploring “identity free space”

—– —–

Bert Schmitz studeerde klinische psychologie (drs) and werkt als psychotherapeut en als Rolfer. Hij studeerde in Amsterdam en in de USA. Hij ontwikkelde “bodymindfulness”, een integratieve en holistische benadering van bewustzijn. Hij ziet dit leven, de lichaam/geest verbinding,  als een erfgoed waarin en waarmee we onze middelen vinden voor bewustzijnsontwikkeling.

Hij geeft dit door in seminars, workshops en events on location (pilgrim mind), evenals op de werkvloer voor stress reductie. Hij geeft ook lezingen en is gevraagd als gastspreker. Bert woont en werkt in Florence-Italie en heeft een studio in Zürich Zwitserland, en nu ook in Nederland. Zijn werk en leven is gebaseerd op een levenslange passie voor het onderzoeken van de” identiteits vrije ruimte”